Spackspuiten

 

Spackspuiten is een veel toegepaste decoratieve wand-/ plafond afwerking die zowel in de nieuwbouw als renovatie wordt toegepast. In de nieuwbouw worden vooral de plafonds en natte ruimtes met spack afgewerkt hetgeen een goedkope en toch mooie afwerking is.

Spackbedrijf Bargeman maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige spacks van onze leverancier Relius-Hoeka BV waardoor wij garant staan voor een kwalitatieve en hoogwaardige afwerking.

Standaard spuiten wij in de kleur wit. Wij kunnen elke gewenste RAL kleur leveren. 
 

 

Veel gestelde vragen.Wat is spack?

 

Spack is een op kunstharsbasis materiaal wat word aangebracht d.m.v. een spackmachine.
 

Ondergronden?

 

Voor het aanbrengen van spack dient de ondergrond vlak en glad te zijn. Spack is een afwerklaag die slechts 1 tot 3 mm dik is, hierdoor is niet iedere ondergrond geschikt om afgewerkt te worden met spack bv. hout, kunstof of metaal en dit mede doordat hout leeft en kunstof niet hecht. Ondergronden die hevig verontreinigd zijn dienen vooraf behandeld te worden met een isolerende laag. Zoals Hoeka renovatie voorstrijk, deze word door ons geleverd. Zelfs na deze behandeling is er een kans dat er verkleuringen optreden. Sauzen is dan een oplossing.
 

Zelf afplakken?

Afplakwerkzaamheden voeren wij zelf uit vanwege de nauwkeurigheid waarmee dit dient te gebeuren. In overleg is er eventueel een afspraak over te maken.
 

Prijsverschillen?

Het tarief per m2 voor spackspuiten kan verschillen doordat bepaalde ondergronden niet direct spuitbaar zijn en deze vooraf behandeld moeten worden.
 

Droogtijd?

Spack is afhankelijk van de omgevingstemperatuur droog na ca. 2 dagen. U moet echter nadat er gespoten is geruime tijd de ruimtes goed ventileren en verwarmen tot uiterlijk 19 graden celcius. Ook als het ogenschijnlijk droog is, doorgaan met verwarmen en dit rustig met 1 graad verhogen ( u voorkomt op deze manier scheurvorming ).
 

Voorbereidings werkzaamheden.

Als er gestukadoord is, kunnen wij verder gaan als de wanden helemaal wit en droog zijn. Dus verzoek ik U dit goed te controleren alvorens u weer contact met ons opneemt, Schakelmateriaal graag verwijderen (alleen afdekplaatjes), maar de contactdozen niet zelf afplakken (stalen schakel panelen blijven gewoon zitten). De trapleuningen en de beugels graag verwijderen, zodat wij een goed stukje werk kunnen afleveren. Radiatoren ook graag verwijderen, indien U de muur hierachter netjes afgewerkt wilt hebben. Anders worden de radiatoren afgeplakt en word er zo ver mogelijk achter gespoten. Als wij in het hele huis moeten zijn, is het fijn als U de deuren verwijderd en deze in de badkamer plaatst voorzien van plakband/stickers met daarop vermeld de ruimte waar de deur uit komt. Het afplakken van ramen, sanitair, keuken e.d. doen we liever zelf. Onder de c.v. zal op breedte van de installatie strak naar de vloer worden afgeplakt, aangezien er tussen de leidingen moeilijk spuitwerk is te verrichten. Tijdens onze werkzaamheden is het niet mogelijk om andere activiteiten te laten plaatsvinden. Dit om stagnatie en extra kosten te voorkomen. Het eventuele reparatieherstelwerk voer ik liever zelf uit, daar ik geen verantwoording kan dragen voor door derden uitgevoerd reparatiewerk. Voor verkleuring door vocht, schimmelvorming, verf of stiftstrepen o.i.d. kan geen garantie worden gegeven. Alle fabrieks- en materiaalvoorschriften zullen door ons worden nagestreefd. Maar ondanks dit kan er wel eens scheurvorming of kleurverschil ontstaan.

 

Voor overige vragen, neemt u gerust contact met ons op! Contact